Warner Music Groups artister

Eftersom WMG trots allt är det tredje största skivbolaget i världen så förstår man att bolaget har många artister i sin katalog. Som med alla stora skivbolag äger WMG en mängd andra skivbolag som i sin tur äger skivbolag. Det kan därför vara svårt för den som inte är insatt att förstå att en artist tillhör WMG trots att artisten är signad till ett annat skivbolag.

Huvudetiketterna man har idag är Atlantic Records, Warner Bros. Records och Parlophone Records. Atlantic Records är i sin tur ägare till 49 skivbolag, Warner Bros. Records äger 25 stycken och Parlophone äger 3 stycken. Då WMG idag äger skivbolag som funnits längre än WMG själva så har man idag rättigheterna till vissa band eller artister som var stora redan innan WMG bildades.

Legendariska band

The Beatles, ett band som de allra flesta känner till, går under WMG då The Beatles släppte flera av sina album genom Parlophone. The Beatles var aktiva mellan åren 1960–1970 och bildades i Liverpool, England. Med medlemmarna John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr blev de allmänt ansedda som det främsta och mest inflytelserika musikbandet. The Beatles experimenterade med flera musikaliska stilar och spelade en viktig roll i det avseende att man bröt ny mark.

Parlophone har också släppt ett par album med artisten David Bowie, främst under 2010-talet. Även ett annat skivbolag som ägs av WMG, Rhino Entertainment, har även de släppt album med David Bowie. Bowie var en engelsk låtskrivare och artist som var en av de ledande i sin bransch under fem decennier. Hans musik är erkänd för att ha påverkat populärmusiken och han sålde cirka 140 miljoner album under sin livstid. Detta gör honom till en av världens bästsäljande musikartister någonsin. För sin musik har han även tilldelats en mängd olika priser genom åren. David Bowie avled i januari år 2016, 69 år gammal, efter en tids sjukdom som orsakades av levercancer.

Artister idag

År 2013 tillkännagav Warner Chappell Music att de ingått ett avtal med artisten Jay-Z som innebar att de kommer att administrera alla Jay-Z framtida verk och även hans katalog som går tillbaka till år 2008. Warner Chappell Music började även att direkt administrera Jay-Zs skivbolags, Roc Nation, hela musikpubliceringsrepertoar av både tidigare och framtida verk. Genom detta avtal fick man tillgång till artister och låtskrivare som Philip Lawrence och Rita Ora. Rita Ora är en brittisk sångerska som haft album och singlar på förstaplatsen i England över de mest sålda album och singlarna. Philip Lawrence är en kompositör som jobbat nära med både Bruno Mars och Ari Levine. Denna trio splittrades dock och Lawrence och Mars bildade en ny trio med Christopher Body Brown. Trion har skapat låtar åt många nya talanger och låtar de skrivit har ofta hamnat på topplistan i USA. Teamet har blivit mycket uppmärksammat för sitt arbete och rankats som femma på listan Top Hitmakers. Att WMG idag har tillgång till Philip Lawrence repertoar är något de är mycket nöjda med.