One direction

Detta är en musikgrupp som bestod av ett gäng killar. De är idag ett splittrat band på paus och är därför inte aktiva i dagsläget. Dessa fem killar som bandet bestod av var Niall Horan, Harry Styles, Zayn Malik samt Louis Tomlinson, deras ursprung är från både England samt Irland. De bildade One Direction under årtalet 2010 då de alla tävlade som soloartister i en brittisk TV-serie som heter The X Factor. De klarade sig inte som soloartister men programledarna hade som idé att de kunde bilda ett band ihop, något som visade sig vara mycket effektivt. De kom som band i den tävlingen på en imponerande tredjeplats och sedan startade den verkliga succén. De slog igenom internationellt som ett pojkband.

Den allra största fan gruppen var unga tjejer och nästintill alla som gilla One Direction hade en “crush” på minst en av de fem medlemmarna i bandet. De var dock enbart fem medlemmar under de första fem åren som band, för sedan valde Zayn Malik att satsa på sin solokarriär och lämnade då bandet årtalet 2015. Dock så fortsatte gruppen att frodas utan honom, dock så fick troligen Zayns beslut medlemmarna att fundera på sina egna drömmar om solokarriär för lite senare samma år så valde gruppen att meddela att de skulle ta en paus som startade under mars månad året 2016.

Dock så sade de enbart att det skulle vara en paus och att de skulle komma tillbaka som grupp efter denna paus.Under sina ungefärliga sex år som band så har gruppen åstadkommit med många bra låtar och album. Deras debutsingel gav de ut under 2011 och efter det så var det en framgångssaga för dem. Denna debutsingel som fick dem att till en start slå igenom i Storbritannien var “What Makes You Beautiful”. Deras debutalbum som heter “Up All Night” var även det en succé och låtskrivarna bakom det albumet bestod av väldigt många kända namn. Bland annar så skrev Ed Sheeran, Kelly Clarkson samt Tom Fletcher en del av låtarna.

Mer om splittrandet av gruppen

Det har funnits mycket snack och huruvida bandet är splittrat på riktigt och för gott eller om det enbart har en paus under en viss tid. Bland annat så har det rapporterats i en amerikansk tidning att det var en permanent splittring som skedde årtalet 2016 då medlemmarna i bandet inte valde att förlänga kontrakten för att ens fullfölja den turné som ej fullföljdes på grund av pausen. Dock så har gruppens agenter förnekat uttalandet om att det ska vara en permanent splittring.

En annan intressant fakta är att alla gruppmedlemmar nu har egna solokarriärer och släpper musik som soloartister i dagsläget. Bandet sade dessutom att deras paus skulle vara ungefär 18 månader och ännu så har ingen kommentar getts av någon av bandmedlemmarna om detta statementet. I dagsläget har det alltså gått betydligt mer än 18 månader och fansen har ännu inte fått något konkret svar. Årtalet 2017, under gruppens paus, så vann One Direction som grupp ett pris i “Brit Awards” och inte ens då förenades gruppen för att tacka för sin vinst utan Liam Payne fick ensam representera alla i gruppen och ta emot priset.