Allt om ABBA

Allt om ABBA

Alla vet vilka ABBA är, men alla vet inte deras story. I denna artikel kommer vi att berätta mer om gruppen och främst om saker du inte visste om denna grupp.

Efter att ha imponerat de flesta i världen med sina framträdanden under Eurovision Song Contest 1974 fångade ABBA otaliga fans med sina fängslande pop-låtar. Trots att de var en megasucces över hela världen, finns det förmodligen mer än ett par saker som folk aldrig visste om de svenska dom. De flesta av oss vet att gruppen som dominerade under 1970-talet och bestod av två verkliga par, Benny Andersson med hustru Anni-Frid Lyngstad och Björn Ulvaeus gift med Agnetha Fältskog. Men inte ens jag, som är ett stort fan, hade någon aning om hur dessa relationer påverkade deras karriär.

Rykten om ABBA

Visst, jag har hört många rykten under åren, men det var första gången jag hittade riktiga fakta om deras liv, både på och utanför scenen. Ta en titt nedan för att se vad Agnetha och Anni-Frid verkligen tyckte om varandra och se vilken medlem av gruppen som hade mest makt.

Deras kläder var avdragsgilla

Så länge de inte hade de superlyxensemblen på kläderna, som de blev kända för att skänka på scenen medan de inte spelade upp, ansågs de avdragsgilla enligt svensk lag. Det är tydligt att detta inspirerade gruppen att bli så kreativa som möjligt, men Björn skulle senare erkänna att saker och ting blev lite överdrivna.

Benny Och Björn är snåla med sina låttexter

Benny Och Björn är snåla med sina låttexter

Benny Och Björn är snåla med sina låttexter

Låtskrivande duon gick så långt som att stämma ett brittiskt band som heter The KLF när de upptäckte att de blev på texter från ”Dancing Queen” 1987. Först använde Fugees ‘ett exempel av “The Name Of The Game” deras låt från 1996, “Rumble in the Jungle”, sedan erkände Madonna att hon fock be Benny och Björn om deras tillåtelse att använda lite “Gimme, Gimme, Gimme (En man efter midnatt) ”i sin hit 2005” Hung Up. ” Fram till idag är det de enda två gånger som de har låtit låtarna användas av andra artister trots många förfrågningar.

Benny kom på deras ikoniska logotyp

Efter att ha slutligen bestämt sig för namnet ABBA, en förkortning av de första bokstäverna i varje medlemsnamn, fixade Benny sin “B” under en fotografering, vilket inspirerade till deras officiella logotyp, som senare fick en riktig design av Rune Soderqvist. De var också tvungna att söka tillstånd för rättigheter från ett populärt svenskt fiskburkföretag med samma namn.

De spelade in låtar tillsammans innan de blev ett band

Både Benny och Björn hade varit framgångsrika i Sverige under 1960-talet med två separata grupper, Benny i The Hep Stars (känd som ”the Swedish Beatles”) och Björn med en folkgrupp känd som Hootenanny Singers. Deras vägar korsade medan de turnerade i sitt hemland, och paret började så småningom skriva melodier tillsammans och spelade in ett album tillsammans som heter Lycka. De tog med sig sina flickvänner, Anni-Frid och Agnetha, i studion och fyrstjärnan gjorde sin första singel.

Det ar ett par hemligheter som inte många visste om. Kanske inte du heller?