AC/DC

AC/DC

AC/DC är ett australiskt rockband som fortfarande är aktivt trots att dem bildades 1973. Bildarna av det kända rockbandet var bröderna Angus och Malcolm Young. Bandet fick sitt namn efter att bröderna Youngs syster Margaret Young såg bokstäverna AC/DC på en symaskin. AC/DC ses vanligtvis som ett hårdrock- eller bluesrocksband. AC/DC har under alla tider kallat och sett sin musik för “rock and roll”.

Detta kända rockband debuterade med albumet High Voltage, 17 februari 1975. Deras debutalbum spelades in i november 1974. Rockbandet har haft många medlemsbyten, de nuvarande medlemmarna är Angus Young som var en av grundarna till AC/DC och som är gitarrist och kompositör, Stevie Young som spelar kompgitarr och blev medlem 2014, Cliff Williams som är basisten i rockbandet sedan 1977, Phil Rudd som är trumslagare i bandet och sist men inte minst, mannen som blev medlem i gruppen 1980 och är bandets sångare, Brian Johnson.

AC/DC:s låtar och album

AC/DC:s första album var debutalbumet high voltage, detta album spelades in i november 1974 och släpptes 17 februari 1975 för Australien, men som senare år 1976, nu hade bytt sångare till både gruppen och albumet och släpptes då för hela världen. Albumet har sammanlagt 9 låtar. Efter 4 utgivna studioalbum släpptes en av världens mest kända album som blev gruppens genombrott. Albumet heter highway to hell. Albumet har 10 låtar och släpptes 27 juli 1979. Highway to Hell var det sista albumet som Bon Scott medverkade i, eftersom han gick bort i februariåret därpå. Highway to Hell albumet banade väg till gruppens mest sålda album, Back in Black.

Back in Black albumet släpptes som det sjunde studioalbumet 25 juli 1980. Detta album är det första albumet som Brian Johnson som ersatte förra sångaren Bon Scott, spelade in med gruppen. Detta album blev gruppens mest sålda album och blev jättestort runtom i hela världen. Gruppen har släppt massvis med andra låtar och album innan och efter dessa som blivit populära i världen.

AC/DCs historia

AC/DCs historia

AC/DCs historia

1973 bildade bröderna Angus och Malcolm Young det kända rockbandet AC/DC. Bröderna rekryterade sångaren Dave Evans, trummisen Colin Burgess och basisten Larry Van Kriedt. Rockbandets allra första spelning var på Bondi Lifesaver på nyårsafton 1973. Ett tag efter spelningen så ansåg Bröderna att sångaren Dave Evans inte riktigt passade som frontman, eftersom de tyckte att han tillhörde mer till den glammiga rocken. Efter detta blev stämningen sämre och sämre. Stämningen mellan gruppen och Dave blev som värst när deras första manager Dennis Laughlin ersatte Dave på vissa konserter. Dave och Dennis kom inte överens med varandra. Till slut så hoppade Dave Evans av gruppen och ersattes av Bon Scott, George Youngs vän.1976 skrev rockbandet på ett kontrakt med atlantic records, och åkte sedan på en omfattande Europaturné. Efter olika släpp med mera så kom deras genombrott i och med samarbetet med producenten Robert Lange, då de tillsammans gjort och producerat albumet highway to hell som tillslut blev deras genombrott. Efter deras genombrott så avled Bon Scott tyvärr i en akut alkoholförgiftning. AC/DC slutade inte att vara aktiv trots hans bortgång, och har släppt många album och låtar efter.